Warning: Constant ABSPATH already defined in /data/web/virtuals/1904/virtual/www/domains/blog.web-future.cz/wp-config.php on line 29

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/1904/virtual/www/domains/blog.web-future.cz/wp-content/themes/sweet-dreams/themetoolkit.php on line 156
Minutky ze světa SEO a tvorby stránek 2008/09 | Budík
Přeskočit na obsah Klávesové zkratky na tomto webu

Minutky ze světa SEO a tvorby stránek 2008/09

Google Developer Day v Praze. V AdWords se mění způsob výpočtu skóre kvality a jeho zobrazování. Na Google byl nasazený našeptávač. Internet Explorer 8 Beta 2. Microsoft koupil Ciao.com. Doplněno o Google přednášku pro webmastery

Změny v Google AdWords

  • Přesnější výpočet skóre kvality, tedy relevantnější inzeráty.
  • Podrobnější informace o skóre kvality pro inzerenty: Stupnice od 1 do 10.
  • Minimální nabídka na klíčové slovo se změní na minimální nabídku pro zobrazení na první stránce SERP (first page bid).

Shrnutí změn v podání Dobrého webu, obsáhlejší zpráva na oficiálním blogu v angličtině.

Zboží ze spamu nakupuje až 30 % uživatelů

Dle některých výzkumů je spamem ovlivněno až 30 % uživatelů, kteří následně takto „inzerované" zboží koupí. Toto číslo je zřejmě přemrštěné díky nastavení metodologie výzkumu, jiné zdroje uvádějí např. uvěřitelnější 4 % či 11 %.

Via Živě.

Profil návštěvníků Rande.cz a možnosti reklamy

Cca 50 tisíc UV denně, 70 % návštěvníků Rande.cz tvoří muži. 20 až 30 let má 50 % návštěvníků, do 20 let pouhá 4 %. Via Efektně.cz.

Weby, které nejvíce navštěvují děti a mládež v Británii

Nielsen Online zveřejnil výsledky výzkumu „The most popular websites for kids, teenagers and young adults" [PDF]. Naleznete zde nejnavštěvovanější weby skupinami:

  • do 12 let,
  • 12 až 17 let,
  • 18 až 22 let.

Via JustIT.

Našeptávač v Google.com

Google provozuje „našeptávač" (Google Suggest) již delší dobu v rámci svých Labs, uživatelé prohlížeče FireFox jej zase znají z vyhledávacího políčka vedle adresního řádku. Nyní však již projekt „uzrál" natolik, že našeptávač bude nasazený na hlavní stránku Google.com. Jsem docela zvědavý, jaký to bude mít vliv na pestrost dotazů, viz periodicky probíraný negativní dopad našeptávače Seznam.cz.

Aktualizace: Nyní již funguje našeptávač i pro Google.cz.

Našeptávač lze i vypnout: Na hlavní stránce odkaz „Nastavení" – Návrhy dotazu: Nezobrazovat návrhy dotazu ve vyhledávacím políčku.

Google Developer Day v Praze

24. října 2008, hotel Clarion, Freyova 33, Praha 9. Program zatím není finální, ale můžete se těšit na témata jako  API k mapám, Google Gears, OpenSocial, Search API, Search friendly web development.

IE 8 Beta 2

Na IEblog je již k dispozici Internet Explorer 8 Beta 2.

Microsoft koupil Ciao.com za 486 milionů dolarů

Microsoftu se příliš nedaří prosadit se na poli plnotextového vyhledávání,  takže zřejmě hledá alternativní cestu: Ciao.com je oblíbený vyhledávač zboží (taková „trošku" lepší varianta Zboží.cz).

Přednáška pro webmastery: Google a váš web

9. září od 17 hodin v pražském hotelu Josef.