Warning: Constant ABSPATH already defined in /data/web/virtuals/1904/virtual/www/domains/blog.web-future.cz/wp-config.php on line 29

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/1904/virtual/www/domains/blog.web-future.cz/wp-content/themes/sweet-dreams/themetoolkit.php on line 156
Minutky ze světa SEO a tvorby stránek 2008/05 | Budík
Přeskočit na obsah Klávesové zkratky na tomto webu

Minutky ze světa SEO a tvorby stránek 2008/05

Výpis českých domén podle GTPR. Nepanikařte, Seznam.cz opět tancuje. Google News + Digg + další zajímavé nápady = nový agregátor BigNews.


Na SEO konferenci proběhla informace o projektu CZDomeny, který má být mimo jiné soupisem českých domén podle PageRanku (tedy GTPR) . Zatím se tedy určitě nejedná o kompletní soupis, ale přesto se může tato služba občas hodit.


Zdá se, že vyhledávač Seznam.cz ctí probíhající plesovou sezónu, takže tu máme další „Seznam dance". Pokud se vaše weby propadají, nepanikařte, pravděpodobně se to zase brzo zlepší. Například hlavní stránka Seznamu měla včera S-Rank 30.


Ask.com spustil nový agregátor novinek BigNews, kombinaci Google News a Digg.

Stejně jako další obdobné služby (Google News, Yahoo! News) prochází pravodajské servery a další významné weby. Rozdílem je však „BigFactor", který má čtyři základní faktory hodnocení každé události:

  • Breaking: Čerstvé, aktuální zprávy budou mít vyšší váhu.
  • Impact: Jak moc je daná událost zmiňována ve článcích, blozích atd.
  • Média: Počet obrázků a multimédií spojených s událostí.
  • Diskuze: Jak moc je daná událost probírána v diskuzích, komentářích atd.

U některých událostí je k uvedený odkaz „n day history", kde je k dispozici výpis zpráv k tématu po jednotlivých dnech, a to zvlášť články, blogy, videa a obrázky.

Na hlavní stránce Big News je „Top 5 Diggs in the News", jak je z názvu patrné, jedná se o výpis pěti nejvíce „digovaných" zpráv. Na druhou stranu je zde i pět „Zero Diggs" – článků, které zatím nemají ani jeden digg.

Big News má slušně našlápnuto, uvidíme, co na to uživatelé.


Na TKJDesign vyšel článek, jak vytvořit vícesloupcový layout bez floatů, pouze pomocí table parametrů v CSS.