Warning: Constant ABSPATH already defined in /data/web/virtuals/1904/virtual/www/domains/blog.web-future.cz/wp-config.php on line 29

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /data/web/virtuals/1904/virtual/www/domains/blog.web-future.cz/wp-content/themes/sweet-dreams/themetoolkit.php on line 156
Minutky ze světa SEO a tvorby stránek 2008/07 | Budík
Přeskočit na obsah Klávesové zkratky na tomto webu

Minutky ze světa SEO a tvorby stránek 2008/07

Po dlouhé odmlce jsou zde opět novinky, které mě během uplynulých týdnů zaujaly. Vyhláška o přístupnosti, indexace flashe, hodnocení SERP Googlu uživateli a řada dalších událostí.

Vyhláška o přístupnosti

Byla vydána vyhláška č. 64/2008 Sb. o formě uveřejňování informací souvisejících s výkonem veřejné správy prostřednictvím webových stránek pro osoby se zdravotním postižením. Via Poslepu

Jak ovlivňuje našeptávač vyhledávání?

… o tom se velmi často vedou diskuze. Vzhledem k neplánovanému výpadku na Seznamu bylo možné ověřit, jaký dopad má našeptávač na zadávané dotazy. Podle Seznamu prý velmi malý.

Oprava překlepů ve vyhledávání Seznam.cz

Seznam spustil opravu překlepů v zadávaných dotazech.
„Opravy se počítají plně automaticky na základě toho, co uživatelé sami opravují. Nejde tedy o „ruční slovníky" slov, která jsou nebo nejsou mluvnicky správně."

Betaverze Internet Explorer 8

Vyšel Internet Explorer 8 Beta 1 (Developer Preview).

Srovnáni pokročilých aukčních metod AdWords

Na oficiálním blogu vyšlo docela užitečné srovnání kladů a záporů jednotlivých aukčních metod AdWords.

Sdílení dat v Google Analytics (Data sharing, benchmarking)

V Google Analytics je nyní volba anonymně sdílet data o svém webu, naoplátku získáte možnost srovnat svůj web s konkurencí ve stejném odvětví. Údaje se vám začnou zobrazovat až dva týdny po povolení sdílení (zřejmě ochrana vůči chytrolínům, kteří by si to zapli jen na hodinu, aby mohli zkontrolovat konkurenci, a pak hned zase vypli :-)

Rychlost načítání stránek ovlivní quality score v Google AdWords

Nepodařilo se mi však dohledat, jak přesně je rychlost načítání měřena. Pokud znáte detaily, uvítám vaše postřehy v komentářích.

Prodej Seznam.cz

Objevily se spekulace o prodeji Seznam.cz Microsoftu. Ivo Lukašovič je však rychle popřel.

Firmy v Česku ignorují blogy jako formu komunikace

Podle studie agentury Lewis většina českých firem považuje blogy za důležitý komunikační kanál, ale jen malá část je využívá nebo alespoň monitoruje.

Google již umí indexovat flash

Google oznámil, že nyní již jeho vyhledávač dokáže indexovat i flashové soubory. Samozřejmě ale pouze textový obsah SWF souborů. Soubory FLV nejsou indexovány.  Podrobnosti, jak Google flash zpracovává, nejsou známy. Nemělo by se však jednat o dekompilaci.

Seznam spustil testovací verzi kontextového Skliku

Zatím však nehledejte možnost, jak se do programu zaregistrovat, není ještě volně přístupný.

Zkušenosti s kontetovými reklamami sepsala Větrovka.

Google spustil testovací provoz hodnocení stránek uživateli

Google u vybraných uživatelů zpřístupnil možnost hodnotit výsledky vyhledávání – komentovat stránky, označovat výsledky jako (ne)relavantní.

Nasazení v ostrém provozu se určitě v nejbližší době nedočkáme. Bude však velmi zajímavé sledovat, jak se tento experiment bude dále vyvíjet. Budou výsledky používány pouze pro vytipování nekvalitních SERP tak, aby pak následně mohly být upraveny algoritmy? Zdá se mi totiž nepravděpodobné, že by hlasy uživatelů měly šanci v blízké budoucnosti přímo ovlivňovat pozici.

Komentáře

  1. Poky:

    Super článek, moc se mi líbil